Manapság rengeteg olyan szakma létezik, amik a jellegükből adódóan teljesen alkalmasak a home office munkavégzésre. Ilyen például az informatikus, de ilyen az online könyvelő is. És mi történik akkor, amikor ez a kettő egymásra talál? Erről szól a mostani bejegyzésem.

A minap felkeresett telefonon egy ismerősöm ismerőse, hogy a segítségemet kérje: informatikus, és van annyi szabadideje a jelenlegi munkája mellett, hogy szívesen bedolgozna másoknak is, otthonról. Tehát szeretne vállalkozást indítani. Természetesen több lehetőséget is számbavettünk, és az előzetes megbeszélésünk alapján kiderült, hogy az ÁFA mentes KATA-s lenne számára a legideálisabb adózási forma.

„Teljesen rendben van – mondtam neki. – Meg tudjuk oldani online, csak az ügyfélkapus kódod kell hozzá.”

„Az még nincs nekem – válaszolta az Ügyfél -, hol tudok olyat intézni?”

„Tudsz kérni a Kormányablakba időpontot, és személyes azonosítás után, nagyjából 10 perc alatt el is tudod intézni.”

Ez történt. Nem egészen egy hét múlva jelentkezett, megvan az ügyfélkapus kód, intézhetjük a vállalkozás indítását.

„Küldök neked egy Zoom linket emailben, és 10 perc múlva találkozunk a digitális térben, indíthatjuk a vállalkozásod!”

Így is történt. Alig több, mint egy óra alatt, távoli segítséggemmel megoldotta a vállalkozása bejelentését a hatóságokhoz:

  1. A Webes ügysegéden bejelentkezett egyéni vállalkozónak. A bejelentkezési adatlap minden pontján végig kísértem, kihasználva a képernyő megosztás lehetőségeit. A visszaigazolás megérkezése nagyjából 10 percet igényelt. Onnantól kezdve egyéni vállalkozó lett ügyfelemből.
  2. Miután megérkezett a visszaigazolás elintéztük – szintén az előbbi módszerrel – az Önkormányzati bejelentkezést. Ehhez is az ügyfélkapus hozzáférésre volt szükség, valamint az egyéni vállalkozása adataira.
  3. Harmadik lépés a kamarai regisztráció, mivel ez is intézhető online. A kamarai tagdíj befizetéséhez pedig ott a netbank.

Ha Ügyfelemnek, már az elején lett volna ügyfélkapus regisztrációja, az egész folyamathoz ki sem kellett volna tennie a lábát a lakásból. Teljesen karantén barát megoldás!

Amennyiben téged is foglalkoztat a vállalkozás indítása, és nem szívesen hagynád el a lakásodat, válaszd a mi megoldásunkat!

Teheted mindezt úgy, hogy nem várunk tőled elköteleződést a jövőre vonatkozóan.

Kattints az alábbi képre, töltsd ki az űrlapot, és felveszem veled a kapcsolatot:

Kattints a képre az űrlaphoz